Kara Maden Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.    

Ana Sayfa

Şirket Profili

Ürünler

Tesis

Kömür

İletişim

English

 
Dikkat edilmesi gerekenler
 

Sobada Kömür Yakarken Nelere Dikkat Edilmeli ?
1. TSE Belgeli, üstten yakmalı sobaları tercih edin. Sobayı duvardan en az 50 cm uzaklıkta, mümkün olduğunca az dirsek kullanarak yerleştirin.
2. Sobaya ağzına Kadar kömür doldurmayın. Sobayı mutlaka üstten tutuşturun.
3. Sobayı alt kapağı kapalı, üst kapağı açık tutun. Tutuşturmak için odun ya da tahta kullanın.
4. Kömür tutuştuktan sonra, kapağı tam olarak kapatmayın. Üst kapağı çok az açık bırakın, alt kapağı ısınma ihtiyaciniza göre açın.
5. Yanmakta olan sobaya kesinlikle yeni kömür ilave etmeyin. Soba sönünce temizleyin. Yeniden kömür doldurarak üstten tutuşturun.
6. Sobayı tutuşturmak için lastik, plastik, çöp vb. maddeleri kesinlikle kullanmayın.
7. Yatmadan önce sobaya yeni kömür atmayın. Sobanın baca klapsesini tamamen açın, hatta sabitleyin. Üst kapağını ise 1/3 oranında açık bırakın. Soba kapaklarını kesinlikle kapalı tutmayın.
8. Sobayı her gün, bacayı yılda en az 2 kez temizleyin.


Kaloriferde verimi arttıirmak için nelere dikkat etmeli ?
1. Kesinlikle denetim belgeli kömür kullanın.
2. Kalori, kül ve kükürt oranlariına dikkat ediniz.
3. Torba kilogramlarına ve kamyon tonajlarına dikkat ediniz.
4. Kalorifer dairesinde mutlaka havalandırma penceresi olmalı ve yanma esnasında devamlı açık tutulmalı.
5. Kazanı yakmadan önce tesisatın suyunu kontrol edin, eksikse tamamlayın.
6. İlk ateşlemede, ateş kapağını açıp ızgaranın sağına, soluna ve ocağın arkasına kömür atın. Tutuşturmayı odun yada tahta parçası ile yapın.
7. Binanın ısı ihtiyacına göre gerekli kömürü ocağın tam ortasına arkadan öne doğru balık sırtı şeklinde atın.
8. Kazana yeni kömür atmadan önce, ızgaranın ön kısmındaki ateşi geriye doğru iterek, ızgaranın ön kısmını tamamen boşaltın. Ateşin üzerine kesinlikle kömür atmayın.
9. Kazan ızgaralarızın sağlam olmasına dikkat ediniz. Izgaraların altının hava alması için temizlenmesine özen gösteriniz.